ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O fetiță de cinci ani, intoxicată cu paracetamol, a fost transportată de SMURD la București

15:17 | 20.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. O fetiță în vârstă de cinci ani, diagnosticată cu intoxicație acută cu paracetamol, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din București, informează MOLDPRES.

Operațiunea a avut loc în după-amiaza zilei de astăzi. Echipajul aero-medical SMURD Galați a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău și a preluat copilul pentru a-l transporta pe cale aeriană la București. Până astăzi, fetița a fost internată la Institutul Mamei și Copilului din capitală.

Minora a fost monitorizată pe parcursul zborului de paramedicii și medicii SMURD, fiind în stare gravă, dar stabilă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, acesta este al zecelea caz de intervenție aero–medicală SMURD realizată în 2018 pentru cetățenii din Republica Moldova și al treilea caz de intervenție pentru copii mai mici de șapte ani.

De la lansarea Proiectului transfrontalier SMURD, peste 49 de oameni din țara noastră au beneficiat de asistență calificată aero-medicală.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18006388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!