ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Agenției Servicii Publice

17:48 | 20.07.2018 Categorie: Comunicate

Agenția Servicii Publice întreprinde noi măsuri pentru îmbunătățirea calității deservirii cetățenilor

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Începând de mâine, 21 iulie 2018, solicitanții de servicii publice vor avea ocazia să-și exprime în scris opinia cu privire la calitatea deservirii în cadrul centrelor multifuncționale ale Agenției Servicii Publice. În fiecare ghișeu cetățenii vor găsi chestionare pe care le vor putea completa ușor și rapid. Solicitanții sunt invitați să-și exprime punctul de vedere referitor la programarea la servicii, atitudinea personalului  din zona de informare, serviciul rând electronic, deservirea la ghișeu, dar și părerea legată de serviciile de plată.

Odată completate chestionarele vor fi plasate în cutia pentru propuneri și reclamații de la intrarea în fiecare centru multifuncțional, după care vor fi expediate la sediul central al Agenției unde vor fi analizate de către specialiștii din cadrul Departamentului management servicii publice. Șefii centrelor multifuncționale au luat cunoștință de conținutul chestionarului și modalitatea de completare a acestuia în cadrul unei ședințe comune care a avut loc astăzi, 20 iulie 2018, la sediul central al Agenției Servicii Publice.

Totodată, pentru a spori calitatea prestării serviciilor și pentru a monitoriza atitudinea angajaților Agenției față de cetățeni, ASP a instalat un sistem de supraveghere video și audio în toate centrele multifuncționale. „Acest lucru permite monitorizarea comportamentului angajaţilor agenţiei faţă de solicitanţi, iar în cazul în care vor fi sesizate încălcări se va interveni prompt”, a declarat în cadrul aceleiași ședințe vicedirectorul Agenției Servicii Publice, Vitalie Ciolac.

Potrivit șefului Departamentului management servicii publice, Pavel Șincariuc, pentru a asigura respectarea normelor de conduită în cadrul subdiviziunilor Agenției, operatorii centrelor multifuncționale au semnat Codul etic al ASP. Normele de conduită descrise în cod sunt obligatorii, iar în cazul nerespectării lor persoanele vinovate vor fi sancționate disciplinar, conform prevederilor Codului muncii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!