ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile plafon de comercializare a produselor petroliere vor fi stabilite de ANRE la fiecare trei luni

18:31 | 20.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere vor fi stabilite de Agenția Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) la fiecare trei luni și nu o dată la două săptămâni, cum este în prezent. Acest lucru va fi posibil după ce Parlamentul a adoptat astăzi, în două lecturi, modificări și completări la Legea privind piaţa produselor petroliere, informează MOLDPRES.

Potrivit prevederilor propuse, prețurile vor fi stabilite în funcție de cotaţiile medii Platts din perioada precedentă, ANRE având dreptul de a ajusta prețurile plafon pe parcursul trimestrului doar în cazul diferenței mai mari de 10% a cotațiilor medii Platts raportate la cursul mediu valutar BNM.

Proiectul a fost înaintat cu titlul de inițiativă legislativă de către deputatul Vladimir Cernat. Potrivit autorului inițiativei, necesitatea acestor modificări derivă din impactul social al ultimelor acte administrative ale ANRE de plafonare a prețurilor la produsele petroliere, care au generat proteste. 

În urma deciziei Parlamentului, ANRE, în termen de trei luni, trebuie să aducă Metodologia formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere în concordanță cu prezenta lege.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18006408

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!