ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

08:51 | 21.07.2018 Categorie: Comunicate

Vizita de lucru a Viceprim-ministrului Cristina Lesnic în comuna Albota de Jos din raionul Taraclia

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a discutat vineri cu reprezentanți ai autorităților publice locale și locuitori ai comunei Albota de Jos din raionul Taraclia, în cadrul vizitei de lucru săptămânale a Executivului.

Prima parte a vizitei a inclus o întrunire cu primarul localității, locuitorii comunei și reprezentanții administrației publice locale, fiind trecute în revistă succesele comunității și dificultățile cu care se confruntă localnicii în fiecare zi.

Totodată, Cristina Lesnic a întreprins o vizită la grădinița și la gimnaziul din localitate, unde s-a familiarizat cu problemele existente, printre acestea fiind situația cu privire la starea blocului administrativ al grădiniței și reparația sălii de sport a gimnaziului cu predare în limba română, care sunt frecventate de copiii din cele trei sate ce intră în componența comunei (s. Albota de Jos, s. Hagichioi, s. Hîrtop).

Pe parcursul vizitei au fost identificate și problemele legate de starea drumurilor din localitate, asigurarea comunei cu transport public, finalizarea proiectului privind asigurarea cu apă potabilă, situația cu privire la deservirea medicală a comunei și redeschiderea farmaciei locale.

Totodată, pe lângă dificultățile cu care se confruntă sătenii, cert este faptul că grație Programului guvernamental “Drumuri bune pentru Moldova” comuna a reparat deja o porțiune de drum, are un autobuz pentru transportarea copiilor din și spre instituția preșcolară, beneficiază de servicii poștale, precum și se atestă lipsa criminalității.

Menționăm că, comuna Albota de Jos din raionul Taraclia este compusă din trei localități, în care trăiesc circa 1500 de locuitori. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!