ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

08:52 | 21.07.2018 Categorie: Comunicate

Discuții despre arestul preventiv cu Procurorul General al Croației

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Victoria Iftodi s-a întâlnit cu Procurorul General al Republicii Croația, Dražen Jelenić. Cei doi oficiali au discutat despre reformele inițiate în ambele state, aplicarea măsurilor preventive, succesele și provocările în lupta anti-corupție.

În cadrul întrevederii, Victoria Iftodi a menționat că Ministerul Justiției urmărește modificarea legislației în domeniul măsurilor preventive, ce ar impulsiona reducerea aplicării arestului preventiv și utilizarea mai intensă a altor măsurilor preventive, cum ar fi: arestul la domiciliu,  obligarea de a nu părăsi țara, liberarea provizorie sub control judiciar și altele. Experiența Croației atât în utilizarea redusă a arestului preventiv, cât și în luptă cu corupția este extrem de utilă țării noastre” a mai declarat ministrul Justiției.

Oficial croat a remarcat că problema arestului preventiv a fost soluționată în Croația datorită aplicării jurisprudenței europene în domeniu, și îndeosebi a Curții Europene a Drepturilor Omului, precum și comunicării eficiente cu publicul despre importanța altor măsurile preventive, decât arestul.

Cei doi oficiali au mai discutat despre reformarea Procuraturii Generale a Croației ce urmează să aibă loc în toamna acestui an, despre transparența în procesul de accedere în profesia de procuror și promovarea în funcție, precum și despre importanța implementării cu succes a recomandărilor Grupului Statelor Împotriva Corupției (GRECO).

Reamintim că ministrul Justiției, Victoria Iftodi, se află într-o vizită de lucru în Republica Croația în perioada 19-20 iulie, la invitație omologului croat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!