ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

08:57 | 21.07.2018 Categorie: Comunicate

Chiril Gaburici: Trebuie să educăm conducătorii auto și companiile de transport să respecte regulile care există, fără nici o excepție

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a deplasat vineri la ședința de lucru a Guvernului in teritoriu cu microbuzul de pe ruta Chisinau-Taraclia-Copceac. În timpul călătoriei de documentare, Chiril Gaburici a sesizat aceleași problemele asupra cărora indicase Agenției Națională Transport Auto (ANTA) să intervină pentru a le soluționa. Printre acestea au fost lipsa centurilor de siguranță în mijloacele de transport, care efectuează curse interurbane, alimentarea cu combustibil a unității de transport cu pasagerii aflați în interiorul vehiculului, starea tehnică precară a transportului interurban.

Zilele trecute, Chiril Gaburici a cerut angajaților ANTA să circule cu transportul public, pentru a simți pe propria piele problemele din domeniul transportului și să vină cu măsuri imediate. „Cel mai bine, problemele în transport se văd la fața locului. Sper că și ANTA face asta, cel puțin după discuțiile noastre de zilele trecute. Siguranța călătorilor în trafic este primordială. De aceea, trebuie să educăm conducătorii auto și companiile de transport să respecte regulile care există, fără nicio excepție”, a punctat ministrul Economiei și Infrastructurii.

În cadrul ședinței comune a membrilor Cabinetului de miniștri și reprezentanților autorităților publice locale din raionul Taraclia, au fost menționate reformele promovate de Guvern pentru dezvoltarea țării: asigurarea creșterii economice, ameliorarea mediului de afaceri și realizarea reformelor cu impact major asupra cetățenilor. De asemenea, s-a discutat despre importanța reparării drumurilor R32 și R36, necesitatea extinderii programului „Drumuri bune pentru Moldova”, modernizarea apeductelor, crearea de noi locuri de muncă etc.

Tot vineri, premierul Pavel Filip și ministrul Chiril Gaburici au discutat cu peste 30 de oameni de afaceri din raionul Taraclia despre situația economică din regiune, problemele cu care se confruntă și sprijinul de care au nevoie din partea Guvernului. În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă principalele acțiuni întreprinse până în prezent pentru a asigura un mediu de afaceri atractiv. Între acestea: reducerea numărului actelor permisive, optimizarea numărului instituțiilor cu funcții de control, lansarea ghișeului unic pentru actele permisive.

Între timp, echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii a discutat direct cu oamenii din localitățile Valea Perjei și Novosiolovca despre necesitățile pe care le au. Secretarul de stat, Anatol Usatîi, a inspectat mersul lucrărilor de reabilitare a tronsonului de drum din satul Valea Perjei. Conform programului „Drumuri bune pentru Moldova”, drumul a fost asfaltat pe o lungime de 720 metri, valoarea lucrărilor fiind de 1 milion de lei. Localnicii şi-au exprimat mulțumirea pentru realizarea lucrărilor de reparație a celor două porțiuni de drum din sat. În discuțiile cu locuitorii din Novosiolovca, consilierul ministrului, Nicolae Clichici, a notat mai multe probleme, printre are necesitatea reparării drumului R36, modernizarea apeductului, dotarea cu mobilier și tehnică a școlii și grădiniței din localitate, renovarea punctului medical etc.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!