ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jucătoarea Natalia Brînza a evoluat în optimile de finală ale Europenelor la tenis de masă

10:05 | 24.07.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Jucătoarea Natalia Brînza din Bălţi a concurat ieri la individual în optimile de finală ale Campionatului European la tenis de masă, rezervat juniorilor, care se desfăşoară la Cluj-Napoca (România), relatează MOLDPRES.

Ea este unica dintre membrii lotului naţional care a promovat în această fază a turneului. Sportiva a repurtat până la optimi patru victorii. Ieri a învins-o cu scorul 4-1 pe poloneza Elzbieta Kwiatkowska, iar în a cincea partidă i-a cedat jucătoarei Elizabet Abraamian din Federaţia Rusă cu scorul 0-4. În caz de victorie şi în acest meci, ea îşi asigura medalia de bronz. Natalia Brînza a evoluat şi la probele dublu mixt, dublu feminin.

Al doilea în topul celor mai bune evoluţii ale jucătorilor moldoveni la Europenele de la Cluj-Napoca este Vlad Ursu, care a concurat în şaisprezecimile de finală ale turneului în pereche cu austriacul de origine poloneză Maciej  Kolodziejczyk. Ei au fost stopaţi ieri în calea spre podiumul de premiere de duetul francez Bastien Rembert-Lilian Bardet.

Antrenorul Natalia Smirnova, care a revenit de la campionat, a declarat pentru agenţie că, pe ansamblu, evoluţia jucătorilor moldoveni poate fi calificată satisfăcătoare. „Loturile naționale de tenis de masă masculin și feminin au intrat în Top-30 în concursul pe echipe. Echipa de băieți alcătuită de Vlad Ursu, Danu Sofroni și Vasile Harea s-a clasat pe locul 26. Formația feminină compusă de Vlada Caraulnaia, Ecaterina Şmâganovscaia, surorile Natalia şi Vitalina Brînza, Diana Gurschi s-a situat pe locul 29 printre cele 48 de loturi participante”. Potrivit ei, acesta este nivelul potenţialului de joc al sportivilor moldoveni în prezent. ”La mai mult nu puteam spera. Acesta este nivelul nostru de joc actualmente”, a adăugat oficialul.

Vlad Ursu, originar din Chişinău, este medaliat cu bronz la Europenele de cadeți anul trecut în pereche cu Maciej Kolodziejczyk. Tânărul performer este legitimat la un club din Germania și a obținut dreptul de a concura la Jocurile Olimpice ale tineretului din anul curent, care se vor desfășura la Buenos Aires (Argentina).

Cea mai bună jucătoare moldoveană de tenis de masă la nivel de juniorat este Olga Blizneţ din Dubăsari,  medaliată cu bronz la Europene. La senioare cea mai valoroasă este maestra internaţională Elena Mocrousov, originară de asemenea din Dubăsari. Ea este multiplă premiantă a campionatelor României, Greciei şi Turciei, în concursurile pe echipe.

Europenele de la Cluj-Napoca au reunit 543 de sportivi din 48 de ţări. Campionatul se va încheia astăzi, 24 iulie.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18006491

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!