ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Grecia au fost anunțate trei zile de doliu național pentru victimele incendiilor forestiere

15:05 | 24.07.2018 Categorie: Externe

Atena, 24 iul. /MOLDPRES/. Premierul grec Alexis Tsipras a anunțat astăzi doliu național de trei zile pentru victimele incendiilor forestiere din țară, în urma cărora au decedat peste 60 de persoane, transmit agențiile de presă elene, citate de MOLDPRES.

"Astăzi, Grecia este doliu și, în amintirea victimelor, declarăm doliu național de trei zile", a declarat prim-ministrul elen. "Vreau să subliniez că nimeni nu va rămâne fără ajutorul statului", a adăugat acesta. Șeful guvernului a exprimat recunoștință deosebită pompierilor, medicilor, salvatorilor și voluntarilor care luptă cu incendiile și pentru salvarea vieților oamenilor.

Tsipras a mulțumit, de asemenea, liderilor străini care și-au oferit ajutorul și au trimis cuvinte de sprijin cetățenilor Greciei.

Anterior, s-a anunțat că numărul morților din cauza incendiile forestiere din suburbiile Atenei a trecut de 60.

În Grecia, de la începutul lunii iulie este caniculă, iar în ultimele zile termometrul a ajuns la 38-40 de grade. Luni, în jurul Atenei a izbucnit mai multe focare (în zona Kineta, 50 km vest de Atena, în estul Aticii și în zona orășelului Kalamos). De asemenea, incendii forestiere mari au fost înregistrate și în alte regiuni ale Greciei - trei focare în Corinthia, peninsula Peloponez, și în apropierea orașului Chania, pe insula Creta, dar acestea nu reprezintă o amenințare pentru localități. 

(Editor A. Răileanu)

img18006513

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!