ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Justiției a monitorizat insuficient reconstrucția penitenciarelor, a constatat Curtea de Conturi

13:51 | 25.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Curtea de Conturi a examinat Raportul auditului situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Justiției (MJ) pentru anul 2017 și a constatat mai multe nereguli, informează MOLDPRES.

Potrivit Curții, Ministerul Justiției a majorat neregulamentar în anul 2017 cheltuielile efective cu 6 mln lei, nu a evaluat și nu a înregistrat în evidența contabilă 17 imobile și a admis neconformități în procesul achizițiilor publice. Totodată, instituția nu a lansat și nu a utilizat șase sisteme informaționale în valoare totală de 13 mln lei.

Auditul a mai constatat că MJ a monitorizat insuficient procesul de construcție și reconstrucție a penitenciarelor, fapt care a determinat tergiversarea executării în termen a cerințelor privind îmbunătățirea condițiilor de detenție. 

Totodată, Inspectoratul Național de Probațiune a atribuit incorect cheltuielile pentru modernizarea programelor informatice și cheltuielile de montare a climatizoarelor.

Deficiențele constatate de auditul public extern au avut impact asupra situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Justiției, care au fost afectate cu suma totală de 16,2 mln lei.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18006556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!