ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va fi reprezentată de nouă sportivi la Europenele de lupte libere (juniori)

15:15 | 26.07.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va fi reprezentată de nouă sportivi la Campionatul European de lupte libere, rezervat juniorilor, a informat astăzi într-o conferință de presă, Ion Vremere, unul din cei trei antrenori care va însoți lotul național la turneu, transmite MOLDPRES.

La campionat vor participa: Ion Butnaru (57 kg), Leonid Colesnic (61 kg), Nicolae Grahmez (65 kg), Vasile Diacon (70 kg), Petru Caraseni (74 kg), Adrian Grosu (79 kg), Ivan Nedealco (86 kg), Gheorghe Erhan (92 kg) și Șamhan Șabrailov (120 kg). ”Nu vom fi prezenți doar la o singură categorie de greutate din concurs, cea de până la 97 de kilograme. La aceasta nu există un lider capabil să lupte pentru medalii, locuri de frunte la campionat. La restul categoriilor ne vom bate pentru a obține distincții. Obiectivul trasat este să cucerim, cel puțin, 2-3 medalii”, a spus Ion Vremere.

Campionatul se va desfășura la Roma (Italia), cu începere de la 31 iulie. Astăzi a plecat la turneu primul luptător moldovean, Vasile Diacon, vicecampion mondial de cadeți, și antrenorul său, Anatol Zacon. Ei urmează să efectueze până la startul competiției câteva antrenamente de acomodare la prietenii din Italia.

Ion Butnaru și Gheorghe Erhan, împreună cu antrenorul Ion Vremere, se vor deplasa la campionat marți, 31 iulie. Luni lor le va fi înmânat, în prezența membrilor lotului național de seniori, la complexul de sporturi Olimpia din capitală, echipamentul sportiv în care vor concura la campionat. ”Dorim să facem acest lucru într-un cadru festiv pentru a se pătrunde, înțelege responsabilitatea pe care o poartă reprezentând țara”, a precizat Ion Vremere.

Restul membrilor lotului național vor pleca la campionat miercuri, 1 august.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care activează în prezent la Liceul Republican Internat cu Profil Sportiv. El este campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS, dublu campion european, premiant la Mondiale, posesor al Cupei Mondiale în concursul pe echipe, deținător al Cupei Campionilor Europeni, rezervată cluburilor, cu echipa ȚSKA Moscova, câștigător la diferite turnee internaționale de anvergură.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18006616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!