ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Douăsprezece teatre din R. Moldova și România vor participa la Reuniunea Teatrelor Naționale românești

16:26 | 30.07.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Douăsprezece teatre din R. Moldova și România vor participa la cea de-a patra ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale românești, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 19-30 septembrie, în cadrul celei de-a 97-a stagiuni a Teatrului Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul general al Teatrului Național ”Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă, a menționat că cea de-a patra ediție a Reuniunii teatrelor Naționale românești este dedicată Centenarului Unirii și va fi inaugurată cu spectacolul ”D-ale Carnavalului” de Ion Luca Caragiale în regia lui Visarion Alexa.

Potrivit lui Petru Hadârcă, piesele care vor fi prezentate sunt scrise de autori români. Astfel, pe 20 și 21 septembrie, după inaugurarea ediției, vor fi prezentate spectacolele ”Regele moare” și ”O scrisoare” montate de Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București. Teatrul de la Craiova va juca spectacolele ”Gaițele” de Alexandru Kirițescu și ”Cealaltă țară” de Herta Muller, deținătoare a Premiului Nobel. Teatrul de la Sibiu va prezenta spectacolele ”Avioane de hârtie” și ”D-ale Carnavalului” de Ion Luca Caragiale, iar cel din Târgu Mureș - spectacolul ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian.

Cea de-a patra ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale se va încheia pe 30 septembrie cu același spectacol, - ”D-ale Carnavalului” – jucat de Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu și montat de regizorul Silviu Purcărete.

Prima ediție a Reuniuni Teatrelor Naționale românești a avut loc în 2014, iar inițiatorul proiectului este Petru Hadârcă.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18006733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!