ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Includerea vectorului european în Constituție este o prioritate a Parlamentului, a afirmat Andrian Candu

11:58 | 01.08.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Includerea vectorului european în Constituția Republicii Moldova reprezintă una dintre prioritățile Parlamentului pentru sesiunea de toamnă. Anunțul a fost făcut astăzi de către speakerul Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Președintele Legislativului a prezentat azi prioritățile următoarei sesiuni parlamentare. „Ne dorim includerea în Constituție a vectorului european al țării. În prezent, nu avem voturile necesare pentru adoptarea modificării, însă sperăm că vom găsi suportul necesar, mă refer la colegii din PL și PLDM. Această modificare ne va apropia de Uniunea Europeană”, a spus Candu.

„Tot în următoarea sesiune, vor fi prezentate constatările privind nevalidarea alegerilor din capitală. La fel, vor fi expuse mai multe recomandări pentru clarificarea unor momente importante în legislația electorală. Aceste mențiuni sunt necesare, mai ales că se apropie alegerile parlamentare. Totodată, ne propunem ca, până la mijlocul lunii noiembrie, să votăm proiectele privind bugetul de stat și politica fiscală. La fel, vom continua implementarea proiectelor sociale. De asemenea, urmează a fi aprobată legea cu privire la accesul la informație, legea cu privire la publicitate și documentul ce vizează facilitățile fiscale pentru instituțiile media”, a afirmat Andrian Candu.

Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18006805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!