ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De săptămâna viitoare, trenul Chișinău–Odesa va circula zilnic

11:04 | 02.08.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Trenul de pe ruta Chișinău–Odesa–Chișinău va circula zilnic, în perioada 6 august - 23 septembrie curent. Decizia a fost luată în contextul majorării numărului de pasageri în timpul verii, informează MOLDPRES.

„În perioada estivală a crescut foarte mult cererea pentru călătoriile cu trenul Chișinău–Odesa. Pentru a face față numărului mare de călători, s-a decis ca această cursă să fie operată în fiecare zi”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Trenul pornește din Chișinău la ora 06:57 şi ajunge la Odesa la ora 10:46. Controlul vamal pentru pasageri este efectuat în incinta Gării Feroviare din Chișinău, înainte de îmbarcarea în tren, iar procedura nu se mai repetă şi la frontieră. De la Odesa, garnitura pornește la ora 18:45 și ajunge la Chișinău la ora 22:27. Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, prețul biletelor variază între 142 de lei și 185 de lei, în funcție de clasă. Pentru copii, costul călătoriei este de până la 65 de lei.

În prezent, trenul de pe ruta Chișinău–Odesa–Chișinău circulă doar de patru ori pe săptămână - de joi până duminică.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18006857

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!