ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi luptători moldoveni și-au asigurat medaliile de argint la Europenele Under-20

13:23 | 04.08.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Luptătorii moldoveni de stil liber, Nicolai Grahmez (65 kg) și Andrian Grosul (79 kg), și-au asigurat ieri, minimum, medaliile de argint la Campionatul European de juniori (Under-20), care se desfășoară la Roma (Italia), transmite MOLDPRES.

Nicolai Grahmez i-a învins, în ordine, în calea spre podiumul de premiere pe Ibrahim Kar (Turcia, 4-0), Denys Borohan (Ucraina, 8-6) și Giorgi Elbakidze (Georgia, 14-4). În finala programată în seara zilei de astăzi se va întâlni cu Aznaur Tavaev din Federația Rusă. Performerul este originar din Comrat.

Andrian Grosul a făcut primii pași pe salteaua de luptă la Stăuceni (municipiul Chișinău) sub îndrumarea antrenorului din localitate Iacov Chihai, multiplu campion național. El a învins la Roma, până în finală, toți adversarii într-o manieră categorică: pe Juian Gebhard (Germania, 10-0), Astamur Gunba (Federația Rusă, 11-0), Orkhan Abasov (Azerbaidjan, 12-4). Rivalul său în finală va fi astăzi Ramazan Sarî (Turcia).

”Vom face tot posibilul să învingem și în acest meci, deși va fi cu mult mai dificil decât în partidele precedente. Am studiat stilul de luptă al adversarului. În fond, am stabilit și tactica pe care vom încerca să o transpunem în fapt pe salteaua de concurs”, a declarat astăzi de la Roma pentru agenție antrenorul Ion Vremere, care împreună cu tehnicienii Ilie Esir și Anatol Zacon este responsabil de evoluțiile membrilor lotului moldovean.

Ieri au mai concurat Ion Butnaru (57 kg) și Vasile Diacon (60 kg), vicecampion mondial de cadeți. Ambii nu au depășit faza inaugurală a campionatului.

Astăzi s-au încadrat în concurs coechipierii Leonid Colesnic (61 kg), Petru Caraseni (74 kg), Ivan Nedealco (86 kg), Gheorghe Erhan (92 kg) și Șamhan Șabrailov (120 kg).

Finalele cu participarea lui Nicolai Grahmez și Andrian Grosul sunt programate pentru astăzi cu începere de la orele 18.00.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care e dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS, posesor al Cupei Mondiale în componența selecționatei sovietice, deținător al Cupei Campionilor Europeni cu echipa ȚSKA Moscova. În prezent activează profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18006938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!