ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a discutat cu Șeful Misiunii OSCE în Moldova

15:56 | 08.08.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Michael Scanlan cu ocazia încheierii mandatului său de Șef al Misiunii OSCE în Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

Discuțiile s-au referit la progresul realizat pe parcursul acestui an în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, fapt reflectat prin implementarea în 2018 a unui șir de acorduri prioritare.

Președintele Parlamentului a reconfirmat disponibilitatea autorităților de a promova în continuare dialogul direct dintre Chişinău şi Tiraspol, precum şi de a sprijini populaţia şi agenţii economici din regiunea transnistreană.

În răspuns Șeful Misiunii a apreciat implicarea autorităților Republicii Moldova care a dus la implementarea acordurilor semnate în Noiembrie 2017 și Aprilie 2018. Ambasadorul Scanlan și-a exprimat convingerea că progresul realizat va fi extins si în alte sfere ale procesului de reglementare, precum libertatea de circulație și aspecte de securitate. Moldova a transmis un semnal puternic comunității internaționale că conflictele prelungite pot fi soluționate prin implicare și negocieri directe dintre părți, a spus în încheiere Șeful Misiunii OSCE.

img18007040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!