ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajatorii care vor oferi locuri de muncă persoanelor din grupuri vulnerabile vor primi subvenții

16:04 | 09.08.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Legea cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă și asigurarea de șomaj și decretul șefului statului privind promulgarea acesteia vor fi publicate mâine, 10 august, în Monitorul Oficial. Legea stabilește că angajatorii care vor oferi locuri de muncă șomerilor din grupurile vulnerabile vor putea primi subvenţii din partea statului pentru compensarea parţială a salariului acestora, informează MOLDPRES.

Subvențiile vor fi egale cu 30% din mărimea salariului mediu pe economie pentru anul precedent și vor fi acordate pe un termen de 6 luni, pentru fiecare persoană angajată.

De asemenea potrivit legii, se vor acorda subvenții angajatorilor care vor adapta locurile de muncă necesităților persoanelor cu dizabilități și întreprinderilor care creează locuri de muncă în mediul rural și angajează la aceste locuri de muncă șomeri.

Totodată, persoanele fără un loc de muncă, ce vor fi înmatriculate la cursurile de formare profesională, vor beneficia de o bursă lunară neimpozabilă, în cuantum de 15% din salariul mediu lunar pe economie.

Legea va intra în vigoare la 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial. În acest răstimp, Guvernul urmează să prezinte Parlamentului propuneri pentru a aduce legislaţia în vigoare în corespundere cu prevederile noii legi.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18007072

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!