ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a solicitat măsuri urgente pentru evitarea extinderii focarului de rujeolă

18:11 | 09.08.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a  cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să întreprindă măsuri urgente pentru a lichida focarul de rujeolă confirmat pe teritoriul Republicii Moldova și a evita extinderea bolii, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Focarul de rujeolă a fost înregistrat într-o tabără de vară organizată în localitatea Morenii Noi, raionul Ungheni de către o confesiune religioasă. În total, au fost implicați 20 de copii: 8 din localitatea Beșghioz, câte 4 din satele Copciac și Cazaclia din raionul Ciadâr-Lunga, un caz a fost înregistrat în raionul Vulcăneşti şi încă 3 în raionul Ungheni.

Potrivit informațiilor Ministerului Sănătății, din cei 20 de copii infectați doar 3 au beneficiat de câte o doză de vaccin cu component rujeolic, ceea ce este insuficient.

Premierul a cerut oferirea asistenţei medicale specializate copiilor infectați, precum și sesizarea organelor de drept în vederea inițierii unor investigaţii ample pentru stabilirea tuturor circumstanțelor izbucnirii focarului, dar şi a persoanelor care se fac vinovate de acest lucru.

img18007079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!