ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Specialişti din nordul ţării au studiat experienţa Estoniei în dezvoltarea turismului regional

15:34 | 13.08.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. O delegaţie din Regiunea de Dezvoltare Nord a R. Moldova a efectuat recent o vizită de studiu în regiunea Pärnu (Estonia), înscrisă într-un proiect comun de promovare a turismului, transmite MOLDPRES.

Din delegaţie au făcut parte reprezentanţi ai autorităților publice locale, organizațiilor neguvernamentale, antreprenori și meșteri populari din Regiunea de Nord. Programul vizitei a fost axat asupra unui proiect implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu Universitatea Tartu Pärnu College din Estonia și Universitatea de Stat din Moldova.

Specialiştii din ţară noastră au vizitat mai multe obiective turistice din regiunea Pärnu, unde au avut posibilitatea să studieze experiența unor organizații neguvernamentale și antreprenori locali care activează în domeniul turismului. De asemenea, delegații s-au întâlnit cu reprezentanți ai Universității Tartu Pärnu College din Estonia, care le-au oferit informații relevante despre organizarea și promovarea festivalurilor din Estonia, precum și despre implicarea antreprenorilor locali în organizarea acestora. Totodată, delegația din nordul R. Moldova a avut parte de o excursie pe traseul turistic Tolksue bog, ce include mai multe puncte de interes, a participat la Festivalul Mielului din Uulu și la Festivalul de muzică populară Viljandi, a vizitat câteva muzee și case de vacanță.

„Vizita de studiu în Estonia a fost o importantă oportunitate pentru Regiunea de Dezvoltare Nord în a face schimb de experiență, în a vedea exemple de bune practici în organizarea și desfășurarea diferitelor evenimente rurale. Lecţiile învăţate şi practicile acumulate le vor permite colegilor noştri să planifice și să organizeze corect evenimente locale. Regiunea de Dezvoltare Nord poate profita de experiența Estoniei cu privire la modul de organizare a festivalurilor, fapt ce va contribui la dezvoltarea turismului regional", au afirmat surse de la ADR Nord.

Deplasarea în Estonia face parte din proiectul „Împuternicirea femeilor și tinerilor prin creșterea abilităților și competențelor lor în domeniul designului evenimentelor rurale și serviciilor de ospitalitate". Programul are un buget de peste 45 mii de euro, iar banii sunt oferiți de partenerii din Estonia. Proiectul este implementat în perioada august 2017 - ianuarie 2019.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18007159

img18007159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!