ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele care vor încălca legislația privind tichetele de masă vor fi sancționate

14:31 | 24.08.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Persoanele care vor admite încălcări ale legislației privind tichetele de masă vor fi sancționate conform Codului Contravențional. Legea care prevede acest lucru a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit legii, comercializarea sau transmiterea cu titlu gratuit de către persoanele fizice altor persoane a tichetelor de masă va fi sancționată cu o amendă de până la cinci mii de lei.  

Totodată, unitățile comerciale care vor vinde contra tichetelor de masă produse din tutun, băuturi alcoolice sau alte produse decât cele alimentare stabilite de lege, vor primi amenzi de cel mult 15 mii de lei.

Amenzile vor fi și mai mari în cazul angajatorilor care vor diminua salariile calculate beneficiarilor de tichete de masă prevăzute în contractele de muncă. Aceștia se vor alege cu amenzi de până la 50 de mii de lei.

Valoarea nominală a unui tichet de masă constituie 45 de lei. Acestea pot fi eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic. 

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18007581

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!