ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de copii și tineri din diasporă și din R. Moldova au participat la Programul Guvernamental DOR

14:00 | 28.08.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Astăzi s-a  încheiat cea de-a șasea ediție a Programului Guvernamental DOR, care a reunit copii și tineri din 18 țări, cu vârste cuprinse între 12-17 ani, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului. 

Pe parcursul a șapte zile, participanții la program au fost implicați în diverse ateliere tematice și activități pentru a cunoaște mai bine cultura și tradițiile naționale. Programul a inclus lecții de dans popular, de confecționare a mărțișoarelor și a obiectelor din ceramică, dar și o excursie la Cetatea Soroca. De asemenea, copiii au aflat mai multe despre arta cioplitului în lemn, sărbătorile naționale și tradițiile strămoșești – în ultima seară a programului, tinerii au improvizat o nuntă moldovenească. 

De Ziua Independenței Republicii Moldova participanții la programul DOR au vizitat  Parlamentul, unde au fost informați despre activitatea Legislativului.

La evenimentul de lansare a programului, premierul Pavel Filip a îndemnat copiii să nu piardă legătura cu baștina părinților și să promoveze valorile și tradițiile naționale. 

La ediția a VI-a a Programului DOR au participat peste 100 de copii și tineri, dintre care 80 din diaspora și 20 din Republica Moldova. Tabăra DOR – Diasporă. Origini. Reveniri –  este organizată anual sub patronajul Guvernului în scopul consolidării legăturilor culturale ale copiilor din diasporă cu țara de origine - R. Moldova.

img18007663

img18007663

img18007663

img18007663

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!