ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Rau Albot a fost învins la US Open de numărul 30 mondial

11:21 | 29.08.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot (28 de ani) a fost devansat ieri în patru seturi (7-5, 2-6, 6-4, 6-2) de australianul Nick Kyrgios (23 de ani) în ziua a doua de întreceri a turneului internațional de Mare Slam US Open de la New York (SUA), relatează MOLDPRES.

Adversarul său figurează în ultimii trei ani în Top-30 din lume. Printre învinșii săi figurează celebrii Rafael Nadal, Goran Djokovic, Roger Federer.

Radu Albot se situează în prezent pe locul 95 în clasamentul ATP, iar cea mai bună plasare în ierarhia mondială – poziția a 81-a – a avut-o la 17 aprilie 2017.

”Da, este așa, am ajuns anul trecut la US Open în etapa a treia, ceea ce este o performanță în cariera mea. Am să mă strădui să returnez exact cât mai multe mingi și să acopăr cât mai bine terenul”, a declarat jucătorul moldovean în tradiționalul blitz-interviu din ajunul partidei, care este solicitat fiecărui participant la US Open.

Tactica sa s-a dovedit a fi parțial realizabilă și ar fi fost, conform experților, reușită în totalitate dacă ar fi neutralizat serviciile năprasnice ale adversarului care atingeau uneori viteza de 140 mile pe oră, în timp ce ale sale au fost, în fond, de 115 mile pe oră. Diferența de parametri fizici (193 înălțime Kyrgios și 175 cm Albot), de asemenea și-a lăsat amprenta asupra eficienței sale în acest meci.

Spre uimirea multor spectatori și a comentatorului acestui meci, Radu Albot „a fost foarte truditor și cerebral, creând câteva faze de tenis mare, în adevăr, spectaculos, dar serviciile-bombă, fulger ale lui Kyrgios nu i-au permis să producă o surpriză”. În consecință, Kyrgios a realizat cu ajutorul lor 25 de ași, în timp ce Albot a reușit doar 8 ași în acest meci. Jucătorul moldovean a alergat mai mult pentru victorie, dar nu a reușit să o obțină. Conform statisticii, în primele trei seturi el a parcurs cu 300 metri mai mult decât rivalul său.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean. În cariera sa a obținut titlul de campion european Under-16, a câștigat 14 turnee Futures și 6 Challenger. Anul curent a promovat în faza a treia, în premieră, la turneul de Mare Slam de la Wimbledon. Este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18007684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!