ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a depus flori în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001

13:41 | 11.09.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip împreună cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, au depus astăzi flori la Ambasada SUA, în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Șeful Executivului a menționat că atacul comis acum 17 ani este unul care a dus la consolidarea eforturilor în lupta împotriva unui fenomen groaznic, care nu are o justificare morală. „Cred că actele teroriste sunt cele mai abominabile crime care pot exista pentru că nu poți înțelege care este originea și care este de fapt scopul. Atacul din 2001 a schimbat percepția omenirii despre terorism - întreaga lume s-a mobilizat mai bine pentru că doar prin efort comun pot fi contracarate asemenea crime”, a declarat Pavel Filip.

În ziua de 11 septembrie 2001, patru avioane de pasageri au fost deturnate - două dintre care au distrus Turnurile Gemene din New York. Un alt avion s-a prăbușit peste clădirea Pentagonului, iar cel de-al patrulea s-a prăbuşit fără a-şi atinge ţinta. În urma tragediei, aproape 3 mii de oameni şi-au pierdut viaţa. 

img18008059

img18008059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!