ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru modernizarea gărilor și stațiilor auto din țară vor fi alocate 200 mln de lei

16:49 | 12.09.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Gările și stațiile auto vor dispune de o infrastructură modernă, iar calitatea deservirii pasagerilor va crește. Cele 30 de filiale ale Î.S. „Gările și Stațiile Auto” vor fi renovate în cel puțin 3 ani, în baza unui parteneriat public-privat. O hotărâre privind obiectivele, condițiile parteneriatului, precum și cerințele generale ce țin de selectarea partenerului privat, au fost aprobate astăzi de Executiv, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Proiectul prevede transmiterea către investitorul privat, pentru un termen de 25 de ani, a drepturilor de operare a serviciilor prestate de Î.S. „Gările și Stațiile Auto” și a bunurilor necesare prestării acestor servicii. Partenerul privat va efectua investiții din surse proprii de aproximativ 200 milioane de lei pentru lucrări de reparație, reconstrucții, procurarea de echipamente și tehnologii IT de ultima generație. 

În același timp, drept contraprestație pentru operarea unor servicii publice, partenerul privat va transfera anual în bugetul de stat aproape 5 milioane de lei, cu asigurarea unei creșteri anuale de 5% a acestui indicator. Estimativ, în 25 de ani, în bugetul de stat vor ajunge circa 250 milioane de lei. 

În urma implementării proiectului, activitatea filialelor Î.S. “Gările şi Stațiile Auto” va fi eficientizată prin diversificarea activităților gestionate de întreprindere, dar și asigurarea unei deserviri de calitate și în condiții de siguranță a pasagerilor.

img18008113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!