ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un inginer a decedat pe Aerodromul din Horești în urma unui accident de muncă

09:02 | 14.09.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Un inginer tehnic, care efectua lucrări la o aeronavă de mici dimensiuni, a decedat pe Aerodromul din Horești (raionul Ialoveni), în urma unui accident de muncă. Tragedia a avut loc ieri, informează MOLDPRES.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a precizat, într-un comunicat de presă, că inginerul urma să efectueze verificarea tehnică la sol a avionului după reparații, iar în momentul în care a pornit motorul, a accelerat și s-a izbit în altă aeronavă care staționa pe aerodrom. În urma impactului, inginerul a murit.

Raportul de constatare a accidentului de muncă va fi transmis Inspectoratului de Stat al Muncii, care va investiga toate circumstanțele producerii accidentului. 

Cazul este investigat și de poliție.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18008172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!