ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful statului a semnat decretele de demitere a doi miniştri

10:44 | 19.09.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat astăzi că a semnat decretele cu privire la demiterea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și a ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, comunică MOLDPRES.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Igor Dodon precizează că de la învestirea sa în funcție, în decurs de un an și nouă luni, a semnat cererile de demisie a 17 miniștri din cadrul actualului Guvern.

Ieri, liderul PDM Vlad Plahotniuc, a anunţat că doi miniştri din actualul cabinet de miniștri, cel al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului şi cel al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vor fi schimbaţi.

“Persoanele ce vor fi schimbate din aceste funcţii au muncit serios, şi-au făcut datoria, doar că cetăţenii vor rezultate mai rapide și o comunicare mai eficientă. În plus, în domeniile supuse remanierilor urmează să fie lansate proiecte ample și este nevoie de o abordare mai curajoasă”, a opinat Plahotniuc.

Şeful democraţilor a specificat că pentru cele două fotolii de ministru deţinute anterior de Liviu Volconovici şi Svetlana Cebotari, formaţiunea pe care o conduce i-a propus pe Nicolae Ciubuc şi Silvia Radu. Astfel, Silvia Radu va prelua conducerea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Nicolae Ciubuc pe cea a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Miniştrii Svetlana Cebotari şi Liviu Volconovici au fost învestiţi în funcţie la 10 ianuarie 2018.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

 

 

 

img18008297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!