ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Estonia susţine în nordul ţării un proiect în domeniul antreprenoriatului rural

13:59 | 19.09.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Mai mulţi tineri și antreprenorii din Regiunea de Dezvoltare Nord au participat ieri la o sesiune de instruire, susţinută de experţi din Estonia. Participanţii au avut posibilitate să afle despre experiența Estoniei în sfera antreprenoriatului rural, dezvoltarea produsului și marketingului, transmite MOLDPRES.

Forumul a fost împărţit în două sesiuni, în cadrul cărora lectori de la Institutul de Economie şi Ştiinţe Sociale al Universităţii din Tartu au prezentat informații utile din domeniul marketingului. Totodată, au fost organizate și ateliere de marketing online. “Ne dorim să consolidăm capacitățile antreprenorilor și tinerilor din zonele rurale, prin creșterea abilităților și competențelor profesionale în domeniul dezvoltării şi promovării produsului”, a afirmat expertul estonian Tiiu Ohvril.

„Dezvoltarea antreprenoriatului rural înseamnă noi locuri de muncă și mai multe oportunități pentru tinerii antreprenori, dar și pentru toți cei care își doresc să dezvolte afaceri în regiunea noastră. Suntem interesați de experiența Estoniei în acest domeniu”, a menționat Maria Prisacari, șeful Secției cooperare și atragerea investițiilor a ADR Nord.

Evenimentul de la Bălţi a dat startul unui nou proiect moldo-estonian implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în parteneriat cu Institutul de Economie și Științe Sociale al Universității din Tartu (Estonia).

Proiectul „Ciclul de manuale pentru antreprenori și tinerii moldoveni din mediul rural. Manualul 3 - ”Dezvoltarea produsului și marketing” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, din fondurile de cooperare pentru dezvoltare și ajutor umanitar. Programul are un buget de 51.535 de euro şi prevede elaborarea unui manual despre dezvoltarea produsului și marketing.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18008305

img18008305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!