ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Andrian Candu a avut, la Washington, o întrevedere cu asistentul adjunct al Președintelui Statelor Unite

09:39 | 20.09.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Fiona Hill, asistentul adjunct al președintelui SUA, Director pentru Europa și Federația Rusă în Consiliul Național de Securitate a încurajat continuarea reformelor în R. Moldova la întrevederea cu președintele Parlamentului Andrian Candu, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

Oficialul american a subliniat importanța creșterii economice și a menționat nevoia asigurării unor alegeri libere și corecte în 2019. Hill a salutat inițiativa instituirii unui Centru strategic de coordonare pentru Moldova, Georgia și Ucraina. În context, ea a punctat că este nevoie să lucrăm împreună pentru a stopa influența rusească în regiunea de Est a Europei.

La rândul său, Andrian Candu a comunicat despre acțiunile întreprinse pentru fortificarea cooperării trilaterale cu Ucraina și Georgia, schimbul de expertiză între cele trei țări pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE, precum și despre proiectul legat de Centrul Strategic de Coordonare. În context, el a vorbit despre normele din legislația media care vin să oprească propaganda. 

De asemenea, președintele Parlamentului a vorbit despre reforma în sectorul financiar-bancar, care a adus stabilitate și vine să crească credibilitatea sistemului bancar. Referindu-se la securitatea energetică, el a comunicat despre proiectele în derulare pentru diversificarea surselor de energie electrică și gaz. Andrian Candu a vorbit despre agenda de reforme, menționând că anumite elemente ce vizează implementarea nu țin de voința politică, ci de timpul necesar pentru ca normele adoptate să fie traduse în viață.

Președintele Parlamentului Andrian Candu se află într-o vizită în Statele Unite în calitate de vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova. Cheltuielile legate de această vizită nu sunt acoperite din bani publici.

img18008348

img18008348

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!