ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militari din Moldova vor lua parte la Misiunea UE de instruire pentru forţele de apărare şi securitate din Mali

15:47 | 24.09.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind participarea personalului Armatei Naţionale la Misiunea Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali. „Contribuirea Republicii Moldova la Misiunile Uniunii Europene de gestionare a crizelor constituie un angajament politic al Guvernului Republicii Moldova reflectat inclusiv în Acordul de Asociere”, se arată în nota informativă a Ministerului Apărării, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, statutul neutralității „nu exclude participarea extra-teritorială a forțelor armate ale unui stat neutru și nu împiedică nici unul dintre statele neutre să participe, fiecare într-un mod propriu și în dependență de politica sa externă promovată, la intervențiile sub egida ONU sau UE”.

Potrivit hotărârii de Guvern, de la 1 octombrie 2018 doi militari ai Armatei Naționale vor fi detașați pe o perioadă de șase luni la misiunea Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18008489

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!