ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expertiza legislației care a stat la baza invalidării alegerilor din capitală va fi prezentată până la finele lunii octombrie

14:21 | 27.09.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Comisia juridică, numiri şi imunităţi va prezenta Parlamentului, până la 31 octombrie curent, expertiza legislaţiei electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a fost împuternicită să analizeze cadrul legal care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău. Expertiza se va face în conformitate cu standardele internaţionale în materie de alegeri, cu referire la premisele şi motivaţia juridică care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi, inclusiv legate de folosirea reţelelor sociale.

Concluziile vor include propuneri de perfecţionare a cadrului normativ în vederea asigurării integrităţii procesului electoral şi consolidării drepturilor electorale ale cetăţenilor.

La data de 20 mai şi 3 iunie 2018 în municipiul Chişinău au avut loc alegeri locale noi. Ulterior, instanţele de judecată au invalidat scrutinul.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18008632

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!