ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe obiective din capitală au fost conectate la căldură

11:37 | 02.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 2 oct. /MOLDPRES/. Administratorii blocurilor pot depune la „Termoelectrica” SA cereri pentru conectarea la agentul termic. Totodată, mai multe obiective din capitală au fost deja conectate la căldură, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, şefa Serviciului comunicare și relații cu publicul al „Termoelectrica” SA, Elena Junghină, a specificat că, până în prezent, la agentul termic a fost conectat Spitalul Clinic municipal nr.1, o asociație de locatari din sectorul Botanica și un agent economic din același sector. „La fel, au fost depuse mai multe solicitări de conectare la agentul termic, care urmează a fi examinate”, a spus Junghină.

Potrivit sursei citate, locatarii decid în mod individual conectarea blocului la căldură. „În acest caz, este necesar ca persoanele să anunțe administratorul blocului. Pentru conectarea la agentul termic nu este nevoie de colectarea semnăturilor, ci doar ca administratorul blocului să prezinte la „Termoelectrica” SA o cerere și pașaportul tehnic pentru conectarea la căldură. Ulterior, timp de trei ore, blocul va fi conectat la agentul termic. Acesta va beneficia de căldură, chiar dacă unii locatari au datorii. Procedura este valabilă și în cazul instituțiilor publice din capitală”, a afirmat Elena Junghină.

Anul trecut, livrarea agentului termic în capitală a început în prima parte a lunii octombrie. Cel mai des, autoritățile municipale semnează dispoziția de conectare la căldură atunci când temperaturile medii ajung sub 8 grade Celsius. Totuși, dispoziția are mai mult o conotație de recomandare pentru administratorii obiectelor, întrucât instituțiile pot solicita în mod individual conectarea la căldură.

„Termoelectrica” SA asigură anual cu căldură 4500 de obiecte, dintre care 2900 sunt blocuri locative (peste 208 mii de apartamente), 870 de agenți economici, 140 de grădinițe, 160 școli și licee, 70 de instituții medicale și 90 de instituții superioare de învățământ.

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează scăderea temperaturilor. Maximele termice vor atinge ziua până la +19 grade, în sudul țării, iar noaptea termometrele vor indica minime de până la +5 grade Celsius, în nordul țării.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18008801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!