ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Programul „Drumuri bune 2”

11:37 | 03.10.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. În anul 2019, în Republica Moldova vor fi reabilitați 2600 de km de drum. Datele au fost prezentate astăzi de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a anunțat lansarea programului „Drumuri bune 2”, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Gaburici, din cele 2600 km de drumuri, 1500 vor fi incluse în programul „Drumuri bune 2”, alte 900 km vor fi reabilitați din contul surselor externe de finanțare, iar circa 180 km de trasee vor fi modernizate în urma unor investiții străine.

Pentru reabilitarea traseelor incluse în Programul „Drumuri bune 2” vor fi alocate în total 2 mlrd de lei. 1,5 mlrd de lei vor fi luate din bugetul de stat și alte 500 mln de lei - din Fondul rutier.

Gheorghe Curmei, director general al Administrației de Stat a Drumurilor, a declarat că în cadrul programului „Drumuri bune 2” responsabilii se vor axa pe construcția drumurilor de acces către localități și a drumurilor care fac legătura dintre sate. Totodată, va fi extins spectrul de intervenții. Asta va presupune, după caz, efectuarea lucrărilor de asigurare a evacuării apelor pluviale, aplicarea marcajelor rutiere și asigurarea iluminatului stradal. Totodată, autoritățile își propun ca cetățenii să fie implicați mai activ în selectarea sectoarelor de drum care urmează a fi reabilitate pe parcursul anului viitor.

Potrivit lui Curmei, până la sfârșitul lunii octombrie 2018 urmează a fi selectate sectoarele de drum care vor fi incluse în Program și să fie definitivat bugetul. Acestea vor fi investigate pe parcursul lunii noiembrie, iar primele licitații vor fi lansate în luna februarie 2019. Lucrările de reabilitare vor începe imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

Programul „Drumuri bune” a fost lansat în luna martie curent. Săptămâna trecută, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că acesta va continua și în anul 2019. 

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img18008841

img18008841

img18008841

img18008841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!