ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O ședință interguvernamentală R. Moldova-Georgia va fi organizată la Chișinău

19:49 | 05.10.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. O ședință interguvernamentală Republica Moldova-Georgia și un forum al oamenilor de afaceri din cele două țări vor fi organizate la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă susținute în comun cu omologul său georgian, Mamuka Bakhtadze, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, transmite MOLDPRES.  

Pavel Filip a specificat că, în cadrul ședinței interguvernamentale, vor fi discutate mai multe subiecte economice.

„Întrevederea de astăzi reprezintă o ocazie bună de a continua discuțiile de pe agenda bilaterală. Am vorbit despre relațiile politice și economice și am constatat că acestea sunt foarte bune. Totodată, mulțumim Georgiei pentru suportul acordat în cadrul platformelor internaționale și pentru susținerea Rezoluției ONU privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Acest fapt a demonstrat că Georgia este un prieten adevărat. La fel, avem o susținere reciprocă și în cadrul Parteneriatului Estic. De asemenea, am reiterat că Republica Moldova va susține în continuare integritatea și suveranitatea Georgiei și m-am bucurat să aud același lucru din partea colegilor georgieni față de țara noastră. Mulțumim pentru această discuție productivă și pentru schimbul de opinii”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze, a subliniat că, în ultima perioadă, relațiile moldo-georgiene s-au intensificat. „Avem scopuri comune și anume integrarea europeană. Suntem interesați să împărtășim experiența noastră și să dezvoltăm relațiile economice și comerciale bilaterale. Cred că organizarea ședinței interguvernamentale este foarte binevenită, iar astăzi va avea loc o adunare parlamentară între cele două țări, unde vor fi discutate subiecte de actualitate. Am constatat că avem și probleme comune, însă mă bucură faptul că susținem reciproc integritatea și suveranitatea țărilor noastre. La fel, am vorbit despre provocările venite din partea Rusiei, însă sunt sigur că împreună le putem depăși”, a afirmat Mamuka Bakhtadze.

Tot astăzi, în cadrul întrevederii a fost semnat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Georgiei privind schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate.

Prim-ministrul Georgiei, Mamuka Bakhtadze, se află într-o vizită oficială la Chișinău, unde participă la reuniunea șefilor de Guverne ai ţărilor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM), din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18008971

img18008971

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!