ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va oferi 10 mln de lei pentru reparații în blocul afectat de explozie

10:32 | 08.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va oferi 10 milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparație la blocul de locuit din capitală în care acum două zile s-a produs o deflagrație. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul interimat al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Oficialul a anunțat despre modificarea unei hotărâri a Consiliului Municipal Chișinău și procurarea mai multor locuințe de manevră. „Aceste locuințe ar oferi posibilitatea să acționăm în astfel de tragedii și să putem oferi apartamente oamenilor care au nevoie de cazare urgentă. Totodată, cele 10 milioane de lei, acordate din fondul de rezervă, vor fi destinate pentru efectuarea lucrărilor de reparație a apartamentelor afectate”, a afirmat Codreanu.

Edilul interimar a specificat că astăzi organele de drept urmează să preleveze probe, iar angajații Inspecției de stat în construcții vor verifica clădirea pentru a evalua gradul de avariere al acesteia.

„Cheltuielile exacte vor putea fi estimate doar în urma expertizei tehnice. Urmează să evaluăm starea apartamentelor. Nu știm câte exact vor avea nevoie de lucrări, însă șase apartamente sunt distruse. Au fost afectate și ascensoarele, acestea vor fi reparate din contul întreprinderii Lift Service. Locatarii din scările alăturate s-au întors ieri în apartamente. Opt persoane au fost cazate în centru. Totodată, au fost pregătite 100 de pachete de mâncare pentru persoanele care au avut de suferit și pompieri. Ulterior, vom crea comisii de sector care vor discuta cu cetățenii despre consecințele deținerii buteliilor de gaz, exploatarea cărora este interzisă”, a spus Ruslan Codreanu.

În urma exploziei produse acum două zile într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al capitalei, trei persoane și-au pierdut viața. Guvernul a anunțat că va aloca câte 50 de mii de lei familiilor persoanelor decedate.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18008998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!