ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii au anunțat despre starea pacienților care au fost răniți în urma exploziei din capitală

13:09 | 08.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Femeia de 33 de ani, care a avut de suferit în urma exploziei produse într-un bloc din capitală, se află în stare gravă, dar stabilă. Totodată, medicii au anunțat că starea pompierului este stabilă, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la Institutul de Medicină Urgentă, în secția Reanimare rămâne internată pacienta de 33 de ani, care este diagnosticată cu politraumatism și combustie termică în regiunea membrelor superioare și inferioare.

Totodată, pompierul de 32 de ani, care a suferit traumatism asociat, contuzia toracelui și traumatism abdominal închis, este internat în secția Traume Asociate pentru monitorizare și continuarea tratamentului. În prezent, starea pacientului este stabilă.

Ieri, o altă femeie, care a avut de suferit în urma exploziei, s-a adresat pentru asistență medicală. Aceasta a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral. În prezent, starea de sănătate este de gravitate medie, victima fiind internată pentru continuarea tratamentului.

La fel, la spitalul Municipal Sfânta Treime este internată o persoană, cu reacții post-stres și care se află sub supravegherea medicilor.

De asemenea, opt persoane care au rămas fără locuințe în urma exploziei, au fost cazate la fostul spital al Căii Ferate, unde beneficiază de asistență medicală și psihologică.

O explozie s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 6 octombrie curent, într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al capitalei. Până la această oră, numărul celor decedați în urma tragediei a ajuns la patru persoane Guvernul a anunțat că va aloca câte 50 de mii de lei familiilor persoanelor decedate. Consiliul Municipal Chișinău a decis alocarea a 10 milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparație la blocul de locuit. De asemenea, astăzi șeful statului Igor Dodon a anunțat că Fundația de binefacere a Primei Doamne „Din Suflet” va acorda suport celor care au avut de suferit în urma tragediei. La fel, în urma exploziei, mai mulți cetățeni s-au mobilizat, au organizat colectări de fonduri pentru a oferi victimelor hrană și adăpost.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18009006

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!