ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii au fost scutiți de prezentarea cazierului judiciar la solicitarea serviciilor prestate de ASP

19:14 | 08.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Cetățenii nu vor mai trebui să prezinte cazierul judiciar contravențional atunci când vor solicita anumite servicii prestate de Agenția Servicii Publice (ASP). Informația din cazierul juridic va fi accesată de către instituție prin intermediul sistemelor informaționale. Decizia a fost luată după ce anterior Premierul Pavel Filip a solicitat simplificarea procedurilor și reducerea numărului de acte solicitate de la cetățeni, informează MOLDPRES. 

Până în prezent, ASP solicita cazierul contravențional la perfectarea unor servicii ce țin de documentarea conducătorilor auto și înmatricularea transportului. După operarea modificărilor, proprietarii de vehicule vor completa și anexa la cerere o declarație pe proprie răspundere privind pierderea, furtul sau deteriorarea acestora.

La 1 martie 2018 au fost puse în aplicare noile Reguli de înmatriculare a autovehiculelor și remorcilor. Tot atunci a fost exclusă necesitatea prezentării mai multor documente precum: certificatul înregistrării de stat în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice; adeverința despre codurile atribuite și datele bancare în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice și certificatul cu privire la cetățenia conducătorului auto la înmatricularea vehiculului pe numele întreprinderii mixte.

Autoritățile au mai anunțat că în timpul apropiat polița de asigurare medicală, certificatul medical, patenta de întreprinzător și certificatul privind lipsa datoriilor la stat pe suport de hârtie vor fi anulate. 

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18009028

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!