ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Hramul Chișinăului au fost interzise focurile de artificii

15:22 | 11.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Lansarea focurilor de artificii în locurile publice în ziua de 14 octombrie, atunci când este marcat Hramul orașului Chișinău va fi interzisă. O dispoziție în acest sens a emis astăzi primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei Chișinău, decizia a fost luată în contextul exploziei produse acum câteva zile într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al capitalei și „în semn de solidaritate cu victimele și familiile acestora”.

Explozia care s-a produs sâmbătă, 6 octombrie curent, a luat viața a patru persoane, potrivit ultimelor informații. În urma acesteia, au fost distruse mai multe apartamente din blocul de locuit.

Premierul Pavel Filip a dispus astăzi crearea unui grup de lucru care, în termen de o săptămână, va veni cu un plan de acțiuni care să conțină soluții și propuneri, astfel încât asemenea situații să nu se mai producă. După ce expertiza tehnică va fi gata, primăria Chișinău se va ocupa de lucrări de proiectare și reabilitare a blocului.

Salvatorii au finalizat astăzi lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de explozie, după cinci zile de la producerea acesteia.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18009139

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!