ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost finalizată amenajarea parcului din satul Mileşti, Nisporeni

11:41 | 16.10.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/.  În parcul din satul Mileşti, raionul Nisporeni, au fost finalizate lucrările de amenajare. O comisie specială a evaluat recent proiectul şi a apreciat că acesta a fost realizat conform normelor, transmite MOLDPRES.

Lucrările de amenajare a parcului din Mileşti fac parte dintr-un amplu program de îmbunătăţire a infrastructurii în Regiunea Centru a ţării. Acesta este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, din mijloacele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională care a oferit circa 1,6 milioane de lei.

În parcul de la Mileşti au fost pavate aleile, cu o suprafaţă totală de trei mii de metri pătraţi, au fost schimbate băncile şi coşurile pentru gunoi.

Potrivit primarului Radu Vârlan, „parcul din Mileşti are 150 de ani, este o atracție turistică importantă, fiind mândria localității”. “Ani de zile în acest parc nu s-a investit nimic, el era aproape de distrugere, de aceea proiectul respectiv a fost foarte binevenit”, a menţionat primarul.

Parcul din Milești a fost fondat de către moșierul Constantin Cazimir, aici fiind plantate specii rare de pomi. Parcul face parte din Rezervația peisagistică ”Cazimir-Milești” și constituie un monument al arhitecturii de peisaj, fiind protejat de stat.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18009249

img18009249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!