ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vaccinarea antigripală va începe săptămâna viitoare

10:45 | 18.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Primele 30 de mii de doze de vaccin antigripal au fost cumpărate de autorităţi şi vor fi distribuite în centrele medicale din ţară pentru începerea vaccinării, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, directorul interimar al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a confirmat că cele 30 mii de doze de vaccin au fost deja achiziţionate şi vor fi repartizate în instituțiile medicale până la sfârşitul săptămânii.

Autorităţile anunţă că vaccinul este de producție franceză şi a fost procurat din banii alocaţi de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Costul lotului este de peste 3 milioane de lei.

Potrivit medicului de familie Ina Sandu, de vaccin vor beneficia femeile gravide, persoanele în etate, lucrătorii medicali şi persoanele din grupurile de risc.

Conform datelor  oferite de oficialii din sănătate, alte 130 de mii de doze urmează să fie donate  Republicii Moldova de o instituţie din SUA. Pe parcursul anului trecut în ţară s-au înregistrat 557 de cazuri de gripă, patru dintre care soldate cu decese.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18009330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!