ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a operat modificări în Codul de procedură penală

15:15 | 18.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Arestul preventiv nu va putea fi aplicat dacă vor fi îndeplinite cumulativ unele condiții. Un proiect de modificare a Codului de procedură penală a fost votat astăzi în primă lectură de către Legislativ, relatează MOLDPRES.

Inițiativa aparține unui grup de deputați democraţi și prevede că arestul preventiv nu se va aplica dacă vor fi îndeplinite cumulativ următoarele condiții: inculpatul a recunoscut vina în comiterea infracțiunii; infracțiunile au fost săvârșite fără aplicarea constrângerii fizice sau psihice; infracțiunile nu s-au soldat cu cauzarea de prejudicii vieții și sănătății persoanei; infracțiunile nu au fost săvârșite de un grup criminal organizat sau organizație criminală.

Potrivit autorilor, noile reglementări vor contribui la reducerea numărului de cazuri de aplicare a arestului preventiv.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18009347

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!