ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua de Înverzire în municipiul Chișinău va fi organizată pe 10 noiembrie

12:10 | 26.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Ziua Înverzirii în capitală va fi organizată pe data de 10 noiembrie și nu pe 27 octombrie, cum era planificat anterior, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, acțiunea de plantare a arborilor a fost amânată în legătură cu înregistrarea temperaturilor ridicate în ultima perioadă și lipsa precipitațiilor, condiții nefavorabile pentru plantările de puieți.

Ziua Naţională de creare a spațiilor verzi „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost instituită prin decret prezidenţial în anul 1995 şi se desfășoară anual în ultima sâmbătă a lunii octombrie.

În acest an, circa trei milioane de arbori şi arbuşti urmează să fie plantaţi pe teritoriul R. Moldova în cadrul Campaniei Naţionale de creare a spațiilor verzi, care va fi lansată la 27 octombrie şi se va desfăşura până la finele lunii noiembrie. În această perioadă sunt organizate acțiuni de îngrijire a mediului.

La solicitarea autorităţilor publice, agenţilor economici şi doritorilor să participe la eveniment, Agenţia „Moldsilva” va pune la dispoziţie materialul săditor.

Organizarea campaniei în localităţile ţării va fi efectuată de administraţiile publice locale de nivelul I şi II, însă mâine, în Ziua Naţională de creare a spațiilor verzi, se vor implica toate instituţiile publice. Astfel, aparatul guvernului este aşteptat la întreprinderea silvică din Străşeni, aparatul parlamentului va planta copaci la întreprinderea silvică din municipiul Chişinău, iar preşedinţia  - la întreprinderea silvică din Răzeni (Ialoveni).

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18009625

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!