ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două proiecte de asigurare cu apă vor fi realizate la Făleşti şi Edineţ

17:40 | 26.10.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Primăriile oraşelor Făleşti şi Edineţ, precum şi antreprenorii desemnaţi la licitaţii, au semnat astăzi contractele necesare care vor da start lucrărilor de îmbunătăţire a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, transmite MOLDPRES.

Conform proiectului de la Făleşti, rețelele de alimentare cu apă din oraș vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Totodată, 11,5 km de rețele de alimentare cu apă din Fălești vor fi reabilitate. La sistemul îmbunătățit de alimentare cu apă vor fi conectați peste 15 mii de locuitori ai orașului Fălești. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 1,27 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 160.000 de euro.

Proiectul de la Edineţ prevede că rețelele de alimentare cu apă din municipiu vor fi extinse cu 4,5 km, iar 22,9 km de rețele vor fi reabilitate. La sistemul de alimentare cu apă urmează să fie conectați peste 3.300 de locuitori ai municipiului Edineț. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 2,85 milioane de euro, oferite de Uniunea Europeană, și 774 mii de euro - contribuția beneficiarilor.

"Asigurarea cu apă şi sanitaţie este o prioritate pentru dezvoltarea regională în nordul ţării. Acest fapt este conştientizat şi de autorităţile locale, împreună cu care intenţionăm să realizăm în timp util aceste proiecte importante", a precizat pentru MOLDPRES Vitali Povonschi, directorul ADR Nord.

Ambele programe sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18009646

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!