ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O fetiţă de patru ani a murit la bordul avionului cu care zbura spre Viena

16:36 | 29.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. O fetiţă de patru ani și jumătate a murit acum două zile la bordul avionului care o transporta de la Chişinău la Viena pentru o intervenţie la inimă, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorităţilor din sănătate, micuţa a fost internată la începutul lunii la Institutul Mamei și Copilului în stare gravă, iar părinţii au solicitat ajutorul medicilor dintr-o clinică din Viena, unde fetiţa a mai fost operată anterior.

Conform sursei citate, fetiţa a primit acceptul medicilor pentru a urca la bordul aeronavei, însă în timpul zborului s-a simţit rău. Aeronava a aterizat de urgență la Budapesta, însă copilul nu a mai putut fi resuscitat. 

Solicitat de MOLDPRES, consilierul ministrului de Externe, Valeriu Rusu, a menţionat că autorităţile din R. Moldova şi Ungaria depun efort pentru a urgenta procedurile necesare pentru repatrierea micuţei şi este în contact permanent cu părinţii minorei.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18009704

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!