ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un chişinăuian s-a calificat în semifinalele turneului ITTF World Cadet Challenge din Japonia

10:48 | 31.10.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Chişinăuianul Iulian Chiriţă s-a calificat ieri în semifinala turneului de tenis de masă ITTF World Cadet Challenge de la Toftori (Japonia), proba dublu masculin, transmite MOLDPRES.

El a promovat în această fază a competiţiei jucând împreună cu Yukari Sugasava (Japonia). Adversarii lor vor fi astăzi Macej Kubik (Polonia) şi Seoyoung Byun (Coreea de Sud). „Mă bucur sincer de acest succes. Cu siguranţă, nu va fi ultimul”, a declarat pentru agenţie primul antrenor al jucătorului Natalia Smirnova, care activează la clubul Topspin-USM de la Universitatea de Stat din Moldova.

La individual, Iulian Chiriţa s-a clasat pe locul doi în grupa sa şi a obţinut dreptul să concureze pe tabloul principal al turneului. El a promovat în etapa respectivă împreună cu 10 jucători din Asia şi 5 sportivi de pe alte continente din lume. În primul meci disputat în această etapă a întrecerii Iulian Chiriţă a cedat cu scorul 1-4 (11-7,11-7,6-11,11-7,12-10) japonezului Sora Matsushima, care a promovat în continuare în semifinala programată pentru astăzi.

Iulian Chiriţă s-a antrenat la clubul Topspin-USM aproximativ trei ani după care a plecat în 2015, împreună cu fratele Cristian şi mama, în România, fiind legitimaţi la CS TT Pristavu Câmpulung. Cu acest club ambii au devenit campioni naţionali de cadeţi şi juniori fiind incluşi în loturile naţionale.

Iulian Chiriţă a câştigat anul curent diferite turnee internaţionale şi este numărul 1 în Europa. El a fost inclus în selecţionata continentală şi o va reprezenta la Campionatul Mondial pe continente, care va avea loc la finele anului curent. Locul disputării turneului încă nu a fost făcut public.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18009752

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!