ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul bugetului de stat pentru anul 2019 urmează a fi transmis guvernului până la 10 noiembrie curent

11:50 | 02.11.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Proiectul de lege privind bugetul de stat pentru anul 2019 se află încă la Ministerul Finanțelor. Instituția intenționează să-l remită guvernului până la 10 noiembrie curent. Despre aceasta a anunțat Ion Chicu, secretarul general de stat al Ministerului Finanțelor în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru MOLDPRES.

„Proiectul inițial al bugetului de stat este încă la Ministerul Finanțelor. Intenționăm să-l remitem la guvern cel târziu până la 10 noiembrie. Timp de o săptămână acesta va fi consultat public și sperăm va fi aprobat de guvern, astfel încât parlamentului în luna noiembrie să-i rămână cel puțin două săptămâni pentru a vota proiectul. Graficul este restrâns, dar realist”, a dat asigurări Ion Chicu.

Potrivit oficialului, o eventuală neaprobare a bugetului pentru anul 2019 poate crea anumite probleme. Cu toate acestea, secretarul general de stat s-a arătat convins că acest lucru nu se va întâmpla, iar bugetul „va fi aprobat de deputați până la sfârșitul mandatului actualului parlament, adică până la 30 noiembrie 2018”.

Potrivit Legii finanțelor publice și responsabilitățile bugetar-fiscale, guvernul aprobă și prezintă parlamentului, până la data de 15 octombrie a fiecărui an, proiectul legii bugetare pentru anul viitor.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18009832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!