ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul persoanelor care și-au procurat o locuință prin programul „Prima Casă” a ajuns la 755

09:45 | 14.11.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Un număr de 755 de persoane și-au procurat propria locuință în cadrul Programului guvernamental „Prima Casă”, informează MOLDPRES.

Alți 21 beneficiari sunt în așteptarea semnării contractelor de credit, iar 60 de cereri urmează să fie analizate de specialiști.

Astfel, din totalul celor 836 de solicitanți eligibili, 607 sunt familii tinere, iar 229 - tineri necăsătoriți. Vârsta medie a celor care au solicitat credite este de 31 de ani.

Potrivit datelor oferite pentru MOLDPRES de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 353 mln de lei. Suprafața unui apartament procurat este, în medie, de 59 de metri pătrați. Valoarea medie a locuințelor achiziționate este de 550 mii lei.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat la 26 martie curent.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18010173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!