ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au prezentat o parte din sistemul de irigare instalat în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

10:20 | 14.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Autoritățile municipale au prezentat astăzi o parte din sistemul de irigare instalat în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din capitală, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al primăriei capitalei, Vadim Brânzaniuc, a specificat că lucrările de instalare a sistemului de irigare vor fi realizate până la mijlocul lunii decembrie a anului curent.

„Costul total al proiectului este 3,5 milioane de lei, sursele financiare fiind prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018. Tot astăzi, au fost prezentate mai multe aspiratoare pentru adunarea frunzelor și câteva exemplare de tehnică pentru sădirea copacilor”, a spus Brânzaniuc.

Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” este primul parc din oraşul Chişinău care va dispune de sistem de irigare. Acesta va monitoriza umiditatea solului și temperatura aerului și va funcționa separat pentru irigarea plantelor decorative, a gazonului și a arborilor. Sistemul va permite întreținerea mai bună a gazonului, a rondurilor de flori și a arborilor, întrucât va exclude utilizarea tractoarelor cu cisternă pentru irigare.

În anul viitor, va fi restabilit și gazonul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare şi Sfânt”. De asemenea, pentru anul 2019 se planifică instalarea sistemelor de irigare în Grădina Publică „Parcul Catedralei”, dar şi pe aleea de pe bd. Grigore Vieru.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18010174

img18010174

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!