ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gazul lichefiat s-a scumpit la unele stații PECO cu 30-40 de bani per litru

17:30 | 21.11.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Prețul la gazul lichefiat a crescut în medie cu 38 de bani per litru și a ajuns la unele stații PECO la 11 lei 50 de bani per litru, în timp ce alte companii mențin prețul de 11 lei 10 bani per litru. Operatorii de pe piață motivează scumpirea prin cererea înaltă la combustibil în perioada rece a anului, informează MOLDPRES.

Oficiali de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică declară că prețul la gazul lichefiat este stabilit de către companiile petroliere în mod independent, având la bază prețurile de vânzare cu ridicata și cheltuielile de comercializare cu amănuntul. Începând cu 1 iulie 2016, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu mai are competența de plafonare a prețului de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat.

În prezent, un proiect de lege care vine să reglementeze prețurile plafon la gazul lichefiat se află în parlament.

img18010429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!