ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate localitățile din țară au fost reconectate la energia electrică

09:49 | 22.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Toate localitățile din țară au fost reconectate la energia electrică, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a menționat că „brigăzile specializate au lucrat în teritoriu și au remediat defecțiunile”.

Șeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat pentru agenție că toate traseele din țară sunt practicabile. „Pe parcursul nopții, la curățarea drumurilor și împrăștierea materialului antiderapant au intervenit 109 de unități de tehnică și 139 de muncitori, care au utilizat aproape 1360 de tone de material antiderapant. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine", a afirmat Căpățină.

Totodată, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că toate drumurile din capitală sunt accesibile, cu excepția străzilor în pantă: Ganea și Timiș. Drumarii recomandă cetățenilor să ocolească aceste străzi. Transportul public circulă conform programului obișnuit.

Pe tot parcursul nopţii, în capitală, muncitorii au intervenit la curăţarea străzilor din oraș și căilor de acces spre suburbii, fiind împrăștiate 268 tone de material antiderapant. Totodată, s-a intervenit pe trotuare, în curțile blocurilor și în stațiile de așteptare a transportului public.

În următoarele zile, vremea se răcește. Izolat, vor cădea ninsori slabe. Totodată, pentru zilele de 26 și 27 noiembrie sunt prognozate precipitații sub formă de lapoviță, predominant în zonele de nord și sud ale țării.

img18010439

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!