ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul de Externe de la Chișinău și-a exprimat îngrijorarea privind tensiunile din Marea Azov

12:52 | 26.11.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova s-a arătat astăzi „profund îngrijorat” de tensiunile din Marea Azov și strâmtoarea Kerci, transmite MOLDPRES.

Instituția a mai comunicat că „Republica Moldova reconfirmă susținerea și recunoașterea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și dreptul acesteia de a folosi apele internaționale”.

În același context, Ministerul de Externe de la Chișinău a condamnat ferm orice fel de „acte de agresiune și provocări care subminează securitatea regională”.

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia au cunoscut o escaladare bruscă duminică, când Kievul a acuzat Rusia că a lovit o navă ucraineană și a blocat accesul în Marea Azov, situată între Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, și estul Ucrainei, teatrul unui război cu separatiștii proruși.

img18010568

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!