ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victimele avariei de la Cernobîl vor primi pensii mai mari, din 1 ianuarie 2019

16:41 | 28.11.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Victimele avariei de la Cernobîl, precum și familiile persoanelor decedate în urma consecințelor catastrofei vor primi pensii mai mari, începând cu 1 ianuarie 2019. Guvernul a avizat pozitiv inițiativa legislativă care urmărește protecția socială a participanților la lichidarea consecințelor avariei, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a executivului.

Astfel, beneficiarii de pensie pentru dizabilități severe vor primi lunar cu 400 de lei mai mult. Pensia celor cu dizabilităţi accentuate va crește cu 300 de lei, iar persoanele cu dizabilități medii vor beneficia de o majorare de 200 de lei. În același timp, va spori și pensia în cazul pierderii întreţinătorului: familiile persoanelor care au decedat în urma consecințelor provocate de avaria de la Cernobîl vor primi cu 200 de lei mai mult pentru fiecare membru al familiei.

Cheltuielile pentru realizarea modificărilor se vor efectua în limitele mijloacelor financiare planificate în bugetul de stat pentru anul 2019. 

img18010662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!